Преподаватели в Софийския университет пишат формули по вратите

ТЕОДОРА ПИСКОВА

Скандална снимка на врата в учебна зала, използвана като дъска във Факултета по начална и предучилищна педагогика, взриви фейсбук. Една от версиите е, че преподавател пише упражнения по английски език на вратата, защото във факултета няма пари за бели дъски.

Вратата предвидливо е боядисана в бял цвят, но няма видимост от цялата зала към нея. Източници на “Труд” твърдят, че това е редовна практика в зала 514 и се случва в часовете по английски език на третокурсниците от специалност “Начална училищна педагогика и чужд език” (НУПЧЕ).

Пиарът на университета - Боряна Коларова, ни увери, че в университета има достатъчно пари за бели дъски. “Тази зала е компютърна и там няма дъска, тъй като не е предназначена за водене на други семинарни занятия. Тъй като по изключение имаме недостиг на учебни зали, се налага да се използва компютърната”, каза деканът на факултета проф. д-р Димитър Гюров. Той отбеляза, че в момента се правят ремонти и до няколко дни проблемът с липсата на дъска ще бъде отстранен. “Чудесно е, че колегите проявяват гражданска активност, но е трябвало първо да подадат сигнал до Студентския съвет, за да може възможно най-бързо да се вземат мерки”, добави проф. Гюров.

В Ректората на Софийския университет все още има големи лекционни зали, които не са оборудвани с бели дъски и професорите и доцентите трябва да пишат с тебешир.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини