Претърсват имота на мъжа, барикадирал се в дома си в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

Преподаватели в Софийския университет пишат формули по вратите

ТЕОДОРА ПИСКОВА

Скандална снимка на врата в учебна зала, използвана като дъска във Факултета по начална и предучилищна педагогика, взриви фейсбук. Една от версиите е, че преподавател пише упражнения по английски език на вратата, защото във факултета няма пари за бели дъски.

Вратата предвидливо е боядисана в бял цвят, но няма видимост от цялата зала към нея. Източници на “Труд” твърдят, че това е редовна практика в зала 514 и се случва в часовете по английски език на третокурсниците от специалност “Начална училищна педагогика и чужд език” (НУПЧЕ).

Пиарът на университета – Боряна Коларова, ни увери, че в университета има достатъчно пари за бели дъски. “Тази зала е компютърна и там няма дъска, тъй като не е предназначена за водене на други семинарни занятия. Тъй като по изключение имаме недостиг на учебни зали, се налага да се използва компютърната”, каза деканът на факултета проф. д-р Димитър Гюров. Той отбеляза, че в момента се правят ремонти и до няколко дни проблемът с липсата на дъска ще бъде отстранен. “Чудесно е, че колегите проявяват гражданска активност, но е трябвало първо да подадат сигнал до Студентския съвет, за да може възможно най-бързо да се вземат мерки”, добави проф. Гюров.

В Ректората на Софийския университет все още има големи лекционни зали, които не са оборудвани с бели дъски и професорите и доцентите трябва да пишат с тебешир.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете