Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Бареков: Борисов да отговори поднесе ли му Василев главата ми на тепсия

„Мисля, че по време на срещата между Бойко Борисов и Цветан Василев в гаража в Банкя, за която премиерът си призна, споменавайки и моето име, Василев е поднесъл главата ми на Борисов“. Това каза лидерът на „България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков по време на пресконференция във Варна, съобщиха от пресцентъра на ББЦ.

Борисов трябва да отговори беше ли му предложена моята глава на тепсия от Цветан Василев, това ли беше цената на сделката: „Аз ще ударя Бареков, ти ще спасиш банката“, настоя лидерът на ББЦ и заяви, че това би обяснило много от последвалите събития – серията атаки срещу него, семейството и партия „България без цензура“, немотивираните оставки на Ангел Славчев, Росен Петров, Георги Ковачев, Калина Крумова, данъчните проверки, в които се проверява дори 9-месечния му син и къщата на баба му в Пловдив.

В партия „България без цензура“ е имало вътрешни хора на банкера, които освен заплата в партията, са взимали и втора заплата от Цветан Васивел, смята Бареков. Такива според него са били Стефан Кенов, Ангел Славчев и Росен Петров.

Решението е било Бареков да бъде оттеглен в опозиция, за което е признал и самият Цветан Василев при срещата си с Бареков в Брюксел. „Тогава Василев ми каза: „Аз съм се разбрал с ГЕРБ, ДПС, БСП. Правим голяма коалиция, която ще спасява банката. Борисов се плаши от тебе и трябва да се оттеглиш в опозиция“. Лидерът на ББЦ не е бил съгласен с такава договорка, заради което са последвали и атаките срещу него и партията.

Бареков коментира и темата за предстоящите местни избори. Той е на мнение, че в никакъв случай за кмет на Варна не бива да се избира отново човек на ГЕРБ. „Не смятам, че кметът Портних може да донесе нещо добро на Варна, той е един управител на хотел“, обясни Бареков. По думите му се оказва, че за ситуацията в морската столица не е бил виновен предишният кмет Кирил Йорданов, защото сегашният – Иван Портних действа без стратегия, без мисъл за гражданите. „Целта е само да се откраднат парите, а за жителите на Варна – никой не му пука“, онагледи ситуацията Бареков.
Той призна, че за местните избори няма забранени коалиции, но бе категоричен, че по никакъв начин не трябва да се влиза в такива с ГЕРБ и ДПС.

Този път предизборната кампания ще бъде съсредоточена в големите градове, съобщи Бареков и заяви, че очаква ББЦ да има достоен кандидат за кмет на Варна, петима кандидати за районни кметове и качествена листа за общински съветници. По думите му големи са шансовете на партията в Аспарухово, където самият Бареков като евродепутат има огромен принос за отпускането на средства от Европейския съюз за възстановяване след наводненията, където бяха издействани 10 млн. евро.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете