Учителка проплака: Останаха ми 2 хапчета oт моето лекарство, чувствам се зле и не мога да работя

Oстанаха ми само две хапчета "Ривотрил", чувствам се зле и не мога да работя. Toва изплака детска учителка от Първомай пред marica.bg. Катя Кичукова е поредната засегната от липсата на препарата в аптечната мрежа. Тя взима лекарството вече 10 години, но изчезването му без предупреждение я оставило без никакъв запас.

„Намалих дозата до минимум, за да пестя от сегашната опаковка, но тя свършва. Веднага се почувствах зле и се наложи да изляза в болнични. Не мога да се върна на работа в това състояние", разказа Катя Кичукова. Предложили й да замени "Ривотрил" с друг препарат, но той не е със същите съставки.

„Не мога да правя експерименти със себе си и с отговорната професия, която имам”, категорична е жената. Още повече, че в последните години постепенно намалява дозите, за да се стигне постепенно до прекратяване на приема на медикамента и стабилизиране на състоянието й без лекарства.

Катя Кичукова се обърна с молба за помощ към всеки, които може да достави липсващия препарат. „Достатъчна ми е даже една опаковка”, обясни жената.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони