Ето как Алиса, която оцеля след полет от 5-ия етаж, напуска болницата и заминава за Русия

3- годишната Алиса Дикарева, която скочи след майка си от петия етаж на квартирата им на ул. "Батак" в Бургас и оцеля по чудо, бе транспортирана със специален самолет до Москва.

Линейка откара момиченцето от болницата в морския град /МБАЛ/ до летището, където точно по това време пристигаха първите за сезона израелски туристи.

Алиса бе придружена от баща си Василий и баба си. Самолетът със спасеното дете разполага с медицински екип на борда, който ще следи състоянието й. В Русия лечението й продължава.

На аеропорта да изпратят Алиса пристигнаха генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Николаевич Лукянчук и почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев.

Дълбока лична драма е в основата на самоубийството на майката на Алиса - Александра. Рускинята оставила предсмъртно писмо, преди да полети от 5- ия етаж на дома. Очевидно тя не е предвидила, че Алиса може да вземе това за детска игра и да скочи след нея. Александра имала психически проблеми и търсела помощ от руски психолози, с които контактувала по скайп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия