Валежи и до 12° в петък

През нощта от северозапад отново ще се заоблачи. На отделни места в северозападните райони слабо ще превали. Утре слаб дъжд ще превали и на отделни места в останалата част от страната. След обяд от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Вятърът от северозапад отново ще се усили – ще е умерен, в Дунавската равнина и източните райони и временно силен. Минимални температури между минус 1°и 4°, максимални между 7°и 12°, предаде Фокус.

Времето по Черноморието ще е ветровито - с умерен до силен северозападен вятър. Облачността ще е разкъсана. Максимални температури между 10°и 13°. Вълнение на морето около 3 бала. Температурата на морската вода 8-9°.

В планините ще е ветровито, със силен, по Старопланинското било – бурен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, често значителна. На отделни места ще превали слаб сняг. Максимална температура на 1200 м около 0°, на 2000 м около минус 8°.

В събота сутринта ще е сравнително студено, с температури близки до 0°. Денят ще започне със слънчево време, но от запад ще се появи висока и средна облачност, ще се увеличава и ще обхваща все повече райони на изток. Вятърът постепенно ще отслабне, а през нощта срещу неделя ще се ориентира от юг.

В неделя ще бъде предимно облачно, в Западна България ще завали дъжд. В източните райони, където южният вятър ще е до умерен, а и през деня ще е все още без валежи, ще бъде топло, максималните температури ще достигат 15°-17°. В понеделник от запад-северозапад отново ще нахлува студен въздух. Очакват се и валежи, на места значителни, предимно от дъжд. По високите полета на Западна България и в западната част на Предбалкана през нощта и в ранните сутрешни часове е възможно да превали сняг, но снежна покривка няма да се задържа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето