Израелски туристи ще празнуват Пасха на Черно море

Алла от Израел: Идвам заради българската роза

110 израелски туристи кацнаха на бургаското летище в четвъртък по обед. Те са първите за сезона и бяха посрещнати с хляб и сол от красиви българки в народни носии и фолклорен състав от община Несебър. В петък започва техният Великден- Пасха и те ще го празнуват у нас. "Главният равин е изпратил хора и ще ги изненадаме приятно в хотела за празника", издаде почетният консул на Израел в Бургас Орлин Мандов.

"В Бургас идвам за пръв път , но съм била във Варна и много ми хареса. Слушала съм за вашата розова промишленост- за масло от рози, за крем от рози", каза Алла, която живее в региона на Тел Авив. Тя се запалила да дойде у нас, след като прочела реклама във вестника- за места, които си струва да се видят. Вчера, минути след като кацна на летището, тя започна да се интересува каква е температурата на морската вода и дали ще може да се изкъпе. "Хубава страна е България", каза и Ели Сиван, чиято майка е българка. Той също слезе от самолета с първите израелски гости.
3 дни ще е почивката на групата в Слънчев бряг. Следващият самолет ще докара повече туристи за четири дни почивка у нас.

"2 процента ръст на израелските туристи се чака тази година, в сравнение с миналата", каза Орлин Мандов. Чартърните полети с израелски групи ще продължат до декември.

Дежурен полицейски екип ще бди денонощно пред хотелите с израелски гости. Проведено е обучение на персонала, където ще бъдат гостите от Тел Авив, а на самите туристи се прави инструктаж по време на трансфера от летището до хотела. На аеропорта отново за тях има отделен коридор и те преминават отделно от останалите туристи за по- голяма сигурност. Мерките се налагат след атентата на летището през 2012 година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони