Търсят двете дипломи на чистачката Даниела Борисова

Даниела Борисова, която вчера в парламента беше дадена от червената депутатка Мая Манолова като пример за драстична политическа чистка, действително работи като чистачка в "Напоителни системи" в Дупница. В досието й обаче няма приложени две дипломи за завършено висше образование, казаха от ръководството на фирмата.

Там гадаят какви точно университети и дисциплини е завършила Борисова и с какъв успех се е дипломирала, каза шефът на дружеството Иво Иванов. Той твърди, че е дал шанс на жената да си избере дали сутрин, или вечер ще работи по 4 часа, като така й се дава възможност да работи и на друго място.

"Навсякъде чистачките в системата на "Напоителни системи" са на по половин щат, не можем да правим изключение само за нея. Чисти 5 канцеларии. А за семейното й положение не мога да знам нищо повече, че имала болно дете, че е самотна майка и т.н. За мен се получи чисто пиар акция с отиването й в Народното събрание, където се каза шокиращото, че жена с две висши образования работи като чистачка, при това на 4 часа", каза управителят на фирмата Иванов.

Борисова е била назначена за чистачка при управлението на кабинета "Орешарски". Непрекъснато е в болничин - или за детето, или за нея самата. Сега пак не е на работа, има 14-дневен отпуск по болест, каза шефът й.

"Имам две висши образования и болно дете на 9 години, което е с диабет и бронхиална астма. Майка ми също е болна, на легло и живее при мен. Предлага ми се да работя на 4 часа за 190 лв. Няма как да гледам болното си дете. Това е политиката на ГЕРБ - да принуждават хората да си тръгнат сами", каза пред репортери в Кюстендил Даниела Борисова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини