Бащата на бебето, което беше изхвърлено на боклука, може да си го прибере

Бащата на новороденото момченце, което през октомври бе открито захвърлено до кофа за боклук в Казанлък може да си прибере детето. Това вече е възможно след решение на Районния съд, с което се разрешава на 17-годишния Христо Келенджиев да припознае бебето Димитър.

Момченцето в момента се намира в приемно семейство, след като в пристъп на паника невръстните му родители решиха да го изоставят. За щастие то бе открито от клошар и бе предадено на социалните служби. Веднага бяха направени и необходимите изследвания за установяване на истинските родители.

Бащата и майката на новороденото момченце са поискали да го гледат, а според съдебното решение Христо и приятелката му Антония са биологичните родители на малкия Димитър. Бащата има право да го припознае, но майката може да направи това чак през месец ноември т.г., когато ще навърши 16 години.

След оформяне на всички документи за припознаване на детето и изтече тримесечният срок за обжалване, детето ще получи дубликат на акт за раждане, в който то ще бъде записано на името на бащата. Тогава пак съдът ще има думата дали детето може да бъде окончателно върнато на родителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони