НАП наложи забрана и върху „Дунарит“

Серията запори, които Националната агенция за приходите (НАП) наложи върху фирми от кръга на Цветан Василев, продължи и днес. Този път обект на обезпечителната мярка стана „Дунарит“.

Запорното съобщение е издадено на 2 април и около 15 часа същия ден е вписано в Търговския регистър. Обект на запора са близо осемте милиона акции на „Кемира“ ЕООД в „Дунарит“ АД. Мотивът отново е във връзка с очаквани публични задължения на „Кемира“. За разлика от предишните запори върху БТК и върху „Бромак“ в този не е отбелязано какъв е размерът на задължението. НАП иска също в 3-дневен срок, т.е. до 5 април, да й бъде предоставена информация какви ценни книжа притежава длъжникът „Кемира“, наложени ли са му и други запори и по какви претенции.

„Кемира“ е собственик на „Дунарит“ от 2011 г., а неин собственик е „Хедж инвестмънт България“ АД. Пряка собственост на „Хедж инвестмънт България“ е и друго предприятие от военнопромишления комплекс - „Авионамс“. То също като „Дунарит“ е обект на прословутата сделка за 1 евро, при която Цветан Василев продаде на дружеството LIC33 общо 6 фирми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес