Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

НАП наложи забрана и върху „Дунарит“

Серията запори, които Националната агенция за приходите (НАП) наложи върху фирми от кръга на Цветан Василев, продължи и днес. Този път обект на обезпечителната мярка стана „Дунарит“.

Запорното съобщение е издадено на 2 април и около 15 часа същия ден е вписано в Търговския регистър. Обект на запора са близо осемте милиона акции на „Кемира“ ЕООД в „Дунарит“ АД. Мотивът отново е във връзка с очаквани публични задължения на „Кемира“. За разлика от предишните запори върху БТК и върху „Бромак“ в този не е отбелязано какъв е размерът на задължението. НАП иска също в 3-дневен срок, т.е. до 5 април, да й бъде предоставена информация какви ценни книжа притежава длъжникът „Кемира“, наложени ли са му и други запори и по какви претенции.

„Кемира“ е собственик на „Дунарит“ от 2011 г., а неин собственик е „Хедж инвестмънт България“ АД. Пряка собственост на „Хедж инвестмънт България“ е и друго предприятие от военнопромишления комплекс – „Авионамс“. То също като „Дунарит“ е обект на прословутата сделка за 1 евро, при която Цветан Василев продаде на дружеството LIC33 общо 6 фирми.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.