И Разград решава лиценза на „Левски”

И разградска връзка ще решава за лиценз на „Левски”.

Естествено, „сините” няма как да играят в Лига Европа без да отстранят „Лудогорец” в полуфиналите за купата, която после трябва и да спечелят. Но има тънкост извън терена. Като календар ситуацията се развива изгодно за „Герена”, чиито шефове могат да изчакат и при негативно развитие на ситуацията в полуфинала изобщо да не се хвърлят за евролиценз.

„Левски” подаде всички документи в БФС, но в няколко случая има допълнително отложени плащания, които трябва да се издължат през април. Така е с парите за „Локомотив” (Пд), Славиша Йоканович, Хосе Мурсия, а е възможно да има и други, които засега не се разчуват. Общата сума е над 200 000 лв. – сериозна цифра за закъсалия „син” клуб.

Първият мач с шампиона за купата е на 8 април, а реваншът на „Аспарухов” – на 29-ти. При разгром в Делиормана с няколко гола разлика всичко ще е ясно - "Левски" отпада. И тогава няма защо да се бърза с плащанията, защото лиценз за Лига Европа няма да трябва.

Не, не става въпрос за евтин тарикатлък. Основната причина за отлагането на дългове е, че няма пари и се разчита изключително на феновете по кампанията за дарения срещу акции „Левски” е твой”. Запалянковците продължават смело да наливат пари и вече се включиха близо 900 човека. А при примерно 1:1 в Разград още на 9 април народът ще е още по-мотивиран да даде "някой лев" в името на европейското бъдеще.

Срокът за подаване на документи за турнирите наистина е 31 март, но регламентът на УЕФА допуска доплащания до 10 април... И няма нищо нечестно, незаконно или драматично в ситуацията с Йока или Мурсия.

Успоредно все пак се разчита на милост от страна на двамата треньори. Вървят разговори и е възможно още днес Славиша и(ли) Пепе да подпишат разсрочване с месец-два на неустойките им.

В същото време срокът за лиценз за следващия сезон в "А" група е 31 май. Така при липса на необходимост от евролиценз, "сините" спокойно ще събират пари и следващия месец...

А от „Герена“ пуснаха признателно обръщение към феновете. Част от текста: „ Дълбок поклон и благодарност на всеки, отзовал се на призива на клуба за съпричастност и подкрепа в цял свят, защото обичта граници. Благодарение на жеста на всеки от вас и на мажоритарния собственик на „Левски“ успяхме да изплатим част от задълженията на клуба, свързани с финансовите критерии за клубно лицензиране.“

Откроява се и призив за още финансова подкрепа. Специално за запалянковците в чужбина ще бъдаг обявени Pay pal сметките на „Левски“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ