„Реал“ и „Барса“ намалиха дълга до 767 млн. евро

Дългът на всички клубове от първа и втора лига в Испания е 2,757 млрд. евро. Общо 767 млн. са на „Реал“ и „Барселона“, или 27,8%. Това сочи отчетът на лигата след сезон 2013/2014.

Година по-рано обаче клубовете са дължали 2,923 млрд. евро, а двата колоса - 769 млн. Личи тенденция към балансиране на финансовото положение, доколкото е възможно при подобни цифри. Защото два сезона по-рано общият дълг на отборите е бил 3,315 млрд. евро при 884 млн. за „белите“ и каталунците.

Приходите на клубовете са се увиличили с 5,4% миналия сезон - до 2,328 млрд. евро.

В същото време Данило от „Порто“ стана най-скъпият трансфер на защитник в историята на „Реал“ (Мадрид). Десният бранител ще е „бял“ от 1 юли срещу 31,5 млн. евро. Досега №1 при „крлските“ защитници бяха Пепе (дошъл също от „Порто“) и Фабио Коентрао (от „Бенфика“) - по 30 млн. евро. С продажбата на Данило приходите на клуба му от трансфери за последните 11 г. станаха 601 млн. евро.

Каталунските медии тиражираха, че „Порто“ е имал по-висока оферта от „Барселона“ за бразилеца - 37 млн. евро. „Синьо-червените“ били съгласни Данило да остане в настоящия си клуб до края на годината, тъй като на „Камп ноу“ са наказани и нямат право да картотекират нови. Защитникът обаче твърдо предпочитал да играе в „Реал“.

„Има възможност Жозе Моуриньо да се върне в „Реал“ някога - каза защитникът на „балета“ Алваро Арбелоа. - Сега той е щастлив в „Челси“, така че няма как да стане скоро. Моят конфликт с Икер Касияс е приключен въпрос. В момента двамата нямаме проблеми. Истината е, че ако не си фен на Касияс, медиите те смачкват.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ