Оставиха в ареста задържаните за контрабанда на цигари

Пловдивският окръжен съд остави в ареста петимата, които бяха задържани за контрабанда на цигари, предаде Фокус.

Защитата на задържаните поиска делото да бъде прехвърлено в съда в Хасково с мотива, че това е съдебният район, в който е извършено престъплението. Окръжният съд в Пловдив обаче не уважи молбата и наложи най-тежката мярка за неотклонение на Емил Петров, Атанас Петров, Стефан Пещерлиев, Николай Пещерлиев и шофьора на задържания ТИР Рамзи Кара Ибрахим Оглу. Прокуратурата поиска най-тежката предвидена мярка с мотива, че на всеки един от тях е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление. Само за шофьора Кара Ибрахим Оглу прокурорът по делото Румен Попов заяви, че причината да се иска задържането му под стража е липсата му на постоянен адрес в България.

Що се отнася до останалите четирима Попов посочи, че са заловени в момента на разтоварване на стоката без акциз. Прокурорът бе категоричен, че има риск всеки един от четиримата да извърши ново престъпление или да се укрие.

Емил Петров, Атанас Петров, Стефан Пещерлиев, Николай Пещерлиев и Рамзи Кара Ибрахим Оглу бяха задържани заедно с 13 митничари от ГКПП „Капитан Андреево” и 3 полицаи от „Гранична полиция” при специализирана полицейска операция на 29 март.

Предстои Пловдивският окръжен съд да гледа още мерки за неотклонение по случая.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право