Радан Кънев за правосъдния министър: Възхищавам му се

Председателят на ДСБ и един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев похвали министъра на правосъдието Христо Иванов за идеите му, които са залегнали в законопроекта за съдебна реформа. Кънев коментира законопроекта във фейсбук.


„През годините Христо успя да убеди в идеите си неправителствените организации, да ги внесе в програмата на Реформаторския блок, в програмната декларация на правителството, в приета от МС и НС национална стратегия. На всеки етап идеите му бяха атакувани от статуквото, а днес парламентарните групи се надпреварват да ги внесат първи в парламента като законопроект”, заяви реформаторът.

„Това се нарича човешка, гражданска и политическа победа по учебник. Поздравявам Христо и му се възхищавам. Убеден съм, че идеите му за постепенно ограничаване на правата на главния прокурор и поставянето на дейността му под контрол от независими антикорупционни органи също ще успеят - трудно, но сигурно. И в тази битка също ще бъда категорично зад него, когато дойде времето”, увери Кънев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини