Метален навес падна на метри от майка с количка

Метален навес се стовари от 15 метра височина на оживен тротоар пред хасковския зеленчуков пазар. Съоръжението било монтирано на 6-ия етаж на сграда на бул. „България 118”, но силният вятър го съборил, пише "Монитор".

Навесът се разминал на 2 метра от възрастен човек и на 3 от майка с бебешка количка. Жената изпищяла паникьосано, а после в пълен шок тръгнала да проверява детенцето си да не е пострадало от разхвърчалите се навсякъде стъкла. Част от тях улучили самата нея, но без да я порежат. Закритата отвсякъде количка пък спряла останалите стъклени осколки. Въпреки всичко майката спряла първото такси и хукнала към болницата да проверява детето си. Според очевидци то било на около 2 години и не е пострадало, но било в шок от инцидента.

Изплашили се и останалите минувачи. По това време в Хасково е пазарен ден и пред масите на зеленчуковия пазар има страшно много хора. Целият поток се изнася именно по въпросния тротоар, защото от другата страна са паркоместата за бусовете на пазарджиите.

„Стоварването върху човек на металния навес гарантира смъртен случай”, категорични бяха свидетелите на инцидента. За силата на удара в земята свидетелства разпадналата се тежка метална конструкция и пукнатите плочки на тротоара. Навесът пострадал сериозно още по време на мартенския снеговалеж. Тогава над Хасково се изсипа половинметров сняг. Заради надвесените преспи от навеса хората от блока викали пожарната. Огнеборците със стълби свалили ледените висулки и буците сняг и още тогава предупредили, че съоръжението може да е повредено. Собственикът на навеса бил в друг град и през по-голямата част от годината го нямало. Нямаше го и вчера по време на инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини