Румяна Бъчварова: Правителството стои зад проекта на Христо Иванов

"Правителството стои зад проекта на Христо Иванов за реформи в съдебната система", съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в сутрешния блок на Нова телевизия. "Съдебната реформа е много важна, много ключова, затова е хубаво да има повече проекти. Доколкото знам и АБВ има проект за нея", каза тя.

"Очевидно е, че съдебната реформа трябва да се случи и тя трябва да стане по най-добрия начин", поясни Бъчварова. "В политиката не е задължително да се обичаш с всички. Важното е какво работиш и какво се случва", заяви Румяна Бъчварова относно това дали Христо Иванов се понася с главния прокурор Сотир Цацаров.

Във връзка с интервюто на Цветан Василев, Бъчварова заяви, че всеки има право на мнение и включително той. На въпрос как работи с агенциите в момента, вътрешният министър съобщи, че за момента всичко е наред. Тя поясни, че не усеща затруднения за това, че е жена и е министър на вътрешните работи, както и работата й по тежки криминални престъпления. "Не е сериозно да се водя от емоциите си", допълни Бъчварова.

Относно случая с детето от куфара, вътрешният министър съобщи, че се работи изключително сериозно по него. Тя отчете, че има много спекулации за него по медиите, но поясни, че това е обяснимо имайки предвид интереса към него. Бъчварова не потвърди, че детето е убито в София, както пише "Преса" днес. Румяна Бъчварова коментира и информациите от днешната преса, че може да бъде махнат министърът на образованието проф. Танев. Според нея новините са интрига.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини