Добрев: КЕВР ще определя таксите в енергетиката

"Цената на електроенергията ще се определя от свободния пазар, а комисията ще определя само таксите. Дружествата пък трябва да оптимизират разходите си". Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред БНТ по повод промените в енергийния регулатор КЕВР, след отпадането на "Държавна" от името на комисията и избора на нови членове.

"Думата "Държавна" отпадна, защото вече се избира от парламента. Така се гарантира независимостта на регуратора, тъй като няма да има принципал от Министерски съвет. Беше решено в комисията да имат представители всички парламентарно представени партии. И представителя на БСП също е избран, въпреки че не неговите съпартийци не му позволиха да стъпи в длъжност, но и това ще случи", каза Добрев.

"Познавам Иван Иванов доста добре, в парламента не се чуха никакви критики срещу него. Той е професионалист и има качества да стане председател, той е независим, доказал се е", добави Добрев по повод коментарите, че председателят на КЕВР е назначение на Рефоматорския блок и е резултат от задкулисни договорки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес