Прочут британски оркестър пристига в София за концерт на 6 април

В неделя, 5 април в София пристига легендарният британски ансамбъл Academy Of St Martin In The Fields за концерта си в “Европейски музикален фестивал“ 2015. Събитието е на 6 април от 19:30 ч. в столичната зала „България“. Оркестърът ще бъде в състав от 14 музиканти с концертмайстор Тамаш Андраш.

Сред пристигащите музиканти от Academy Of St Martin In The Fields са инструменталисти от основния състав на оркестъра - Кейт Стилман, водач на групата на втори цигулки, контрабасистката Линда Хоутън, която свири в оркестъра от над 25 години, Стивън Ортън, водач на виолончелите, както и гостуващият концертмайстор Тамаш Андраш. Той е лауреат на международния цигулков конкурс „Карл Нилсен“ в Дания и носител на трета награда на конкурса „Йозеф Сигети“. Изнасял е рецитали и камерни концерти в цяла Европа и Япония, и е свирил на редица престижни музикални фестивали и сцени, сред които зала „Уигмор хол“ в Лондон, фестивала в Единбург, зала „Корто“ в Париж, фестивала „Равиния“ в САЩ и Jerusalem Music Centre в Израел.

За гостуването си в София Academy Of St Martin In The Fields са поставили строги изисквания към организаторите единствено за пренасянето на музикалните инструменти, които да се транспортират с особено внимание и със специално наета кола между София и Варна, където е вторият концерт на оркестъра в България. След изявата си пред софийската публика, британските музиканти ще разпускат в столичен ресторант, където ще опитат български гозби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура