Борисов: С Христо Иванов работим усилено по въпроса за съдебна реформа

С министър Христо Иванов работим всеки ден след работно време по въпроса за законопроекта за съдебна реформа. Това заяви във Варна по време на откриването на нов онкологичен и лъчетерапевтичен център министър председателят Бойко Борисов, предаде„Фокус”.

Бойко Борисов допълни, че близо 40 човека е цялата група, която работи по тези проблеми. „Исках всичко да стане по-бързо и ви гарантирам, че до седмица министър Иванов ще вкара законопроекта в Народното събрание. Ние сме парламентарна република и депутатите са нашите работодатели и се надяваме те бързо да приемат Закона”, допълни още Бойко Борисов.

Той потвърди, че правителството ще продължи да ремонтира пътищата, мостовете, естакадите, театрите и болниците, които от 70-те години не са ремонтирани. Министърът на здравеопазването Петър Москов посочи, че двата варианта на законопроекта за съдебната реформа е успех за доктрината на правителството за съдебна реформа защото всяка една от политическите сили в Парламента очевидно припозна всяка една от ценностите, които правителството е заложило в програмата си, а тя е да проведе сериозна реформа в съдебната система. Той допълни, че е добре, че всички парламентарни групи дават своя пример и декларират, че ще бъдат активни участници в промяната на съдебната система. „Това е и персонален успех и за министър Христо Иванов”, каза още министър Москов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини