Събота идва със слънце, температури до 13°

Атмосферното налягане е по-високо от средното за април – след обяд ще започне да се понижава. През нощта над цялата страна ще се изясни. Северозападният вятър чувствително ще отслабне, но без да стихва. Минималните температури ще са между минус 3°и 2°. Утре денят ще започне със слънчево време, но от запад облачността, отначало средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Вятърът ще се ориентира от югозапад-запад, ще бъде слаб. Максималните температури ще са между 8°и 13°. Такава е прогнозата за времето от Националния институт по хидрология и метеорология (НИМХ) към БАН, съобщи Фокус.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево, но след обяд от запад-югозапад ще настъпи заоблачаване. Максималните температури на въздуха ще са между 11°-12°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението ще бъде 2 бала.

Над планините денят ще започне със слънчево време, но на запад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. По билата ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

В неделя времето ще бъде облачно. Ще завали дъжд, най-рано в западните райони. В Източна България ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Дневните температури в по-голямата част от страната ще останат без съществена промяна - максималните ще са между 9° и 14°. През нощта срещу понеделник валежите ще обхванат цялата страна. В понеделник от север-северозапад ще прониква по-студен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са предимно между 7° и 12°. Валежите ще продължат. В Западния Предбалкан и високите полета дъждът ще се примесва със сняг. Във вторник ще остане сравнително студено, със слаб до умерен северен вятър. Валежите ще отслабнат, по-късно през деня и ще спрат. Облачността ще започне да се разкъсва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето