Борисов: До 4 месеца бием Румъния по борба с корупцията

До 4 месеца България ще изпревари Румъния по резултати от борбата с корупцията. Това се зарече във Варна министър-председателят Бойко Борисов.

"Преди година и половина, когато пак бях премиер, Румъния имаше на всеки 6 месеца мониторингов доклад, а България - на година и половина. Тогава искахме от Европа да ни отделят от съседите за Шенген, а сега какво се случи - дават ни ги за пример. 4 години румънците бяха зад нас, след 3-4 месеца пак ще ги изпреварим", отсече Борисов.

По повод трусовете в работната група, подготвяща изменения на Закона за съдебната система, премиерът съобщи, че правителственият проект ще бъде готов и гласуван от Министерския съвет до Великден, за да влезе максимално бързо в Народното събрание. "С Христо Иванов от дни работим по този проект след работно време. Аз отговорям пряко за правителството и то работи в изключителен синхрон, дисциплина и взаимно уважение. В парламента е друга работа. Там всяка една партия иска да покаже, че в нея са най-големите експерти, с най-многото познания. Това го има и в ГЕРБ, и в Реформаторския блок, и в БСП, при всички. Ние ще внесем в Народното събрание законопроекта, преминал през всички работни групи и обсъждания. Нека там нашите началници и работодатели - депутатите, да изберат най-доброто", коментира Борисов. И подчерта, че се надява очакваното нажежаване на страстите покрай местните избори да не наруши баланса в отношенията между кабинета и ръководствата на партиите от управляващата коалиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини