“Ню Йорк таймс“ написа материал за Серафим Тодоров

Авторитетният американски ежедневник "Ню Йорк таймс" публикува голяма материал за българския боксьор Серафим Тодоров. Заглавието на статията е "Последният човек, победил Флойд Мейуедър-джуниър".


Повод за публикацията е Мачът на века, в който Мейудър ще се изправи срещу Мани Пакиао от Филипините на 2 май в Лас Вегас. Автор на текста е журналистът Сам Бордън.


Тодоров, който беше изключителен талант в аматьорския бокс, победи по точки 19-годишния тогава Флойд Мейуедър-младши в полуфинален двубой на летните олимпийски игра Атланта 1996. Това всъщност е и последният загубен мач на американеца, който след това направи страхотна кариера на професионалния ринг. До момента Мейуедър-джуниър има 47 успеха в 47 сблъсъка. Освен това със спечелените над половин милиард долара е човекът, заработил най-много пари от спорт досега в света.


"Ню Йорк таймс" цитира Серафим за мача му в Атланта с Флойд Мейуедър. "Той беше 19-годишен, спомням си - казва Тодоров. - Моят опит беше много по-голям. Аз биех всички руснаци, всички кубинци, някои американци, германци, олимпийските шампиони. Бях много умен боксьор. Бях много красив и атрактивен боец за гледане. Аз бях артист на ринга."


Авторът прави извод: "Днес, когато Мейуедър се подготвя да вземе повече от 180 милиона долара от мача с Пакиао, Тодоров живее с месечна пенсия от около 400 евро“, визирайки най-вероятно парите, които българският боксьор получава от държавата за олимпийските си успехи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт