20 убити и 40 ранени при въздушен удар по време на сватба в Йемен

Нов паркинг за 100 возила изграждат под Царевец в Търново

Каруца, управлявана от 16-годишно момче, блъсна дете

Илияна Йотова: Младите хора имат основна роля в разговора за бъдещето на ЕС

Прокуратурата иска постоянен арест за шефа на РУ Раковски Георги Илиев

Най-малко десет ранени при нападение срещу мигранти на гръцки остров

56-годишен мъж загина при инцидент с трактор

Пуснаха на свобода шофьорката, която удари 10 коли в Пловдив

Фандъкова: Десислава Иванчева подаде заявление за платен отпуск

Безработицата в Северозапада намалява, търсят бармани, готвачи и доктори

Инициативен кометет “Асеневци” поръча 10 меча за дарители на мегапроекти Инициаторите работят по позлатяване кубетата на Патриаршията на Царевец, паметник на цар Ивайло и закрит мост над Янтра

Оперна класика в изпълнения на младите

Задържаха 30-годишен, обиждал и нападнал две непълнолетни сестри и баба им

Съветник напуска РБ в Бургас

Сидеров: Искат да ударят черен печат върху Румен Радев 5000 българи в Крим не могат да получат виза за България, алармира лидерът на "Атака"

Зам.-министър Димитров: До 20 дни започва ваксинацията срещу “син език” на говедата

Очаква се до 20 дни да започне ваксинацията на говедата срещу заболяването „син език“ в страната. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров в Габрово, където участва в семинар за директните плащания.

Пред събралите се над 150 земеделски производители, той обясни, че сега се оизвършва тестова ваксинация на говедата, за да се види как препаратът въздейства на животните. Заместник-министър Цветан Димитров уточни, че предвид предстоящото отваряне на пазара за Турция за дребни и едри преживни животни, ще има изискване, те да бъдат ваксинирани.

По данни на Българската агенция по безопасност на храните, които заместник-министърът цитира, над 70 процента от овцете в страната вече са ваксинирани. Той препоръча на земеделските стопани да ваксинират и овцете под три месечна възраст, за да могат те да изградят имунитет срещу заболяването. Очаква се скоро Българската агенция по безопасност на храните да даде разрешение за прилагането и на други ваксини срещу „син език“.

По отношение на директните плащания заместник-министър Цветан Димитров заяви, че освен задължителното правно основание за ползването на площите, за земеделските стопани новост представляват и зелените плащания, които се въвеждат от тази година чрез Общата селскостопанска политика на територията на целия Европейски съюз. По отношение на директните плащания, заместник-министър Димитров допълни, че чрез схемите за обвързана подкрепа ще се подпомагат интензивните сектори – животновъдство, плодове и зеленчуци. За тях има специални схеми, по които ще бъдат отпуснати 13% от общата сума по директните плащания.

По отношение на пасищата, заместник-министър Димитров отново припомни, че чрез законодателните промени, те ще се предоставят само на животновъди, които имат пасищни животни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.