Дъщерята, убила майка си, получила инсулт “Мъките свършиха”, написала жената

Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Жена с муковисцидоза ще съди здравното министерство

Безпрецедентно дело завежда асеновградчанката Камелия Чернева срещу Министерството на здравеопазването. Тя живее с рядката болест муковисцидоза от първата си година след раждането.

Доскоро се смяташе, че е най-възрастната пациентка с рядкото заболяване у нас, съобщава Дарик. Тя претендира пред Административния съд в Пловдив за изплащане на обезщетение за претърпените от нея имуществени и неимуществени вреди заради липса на адекватно лечение до началото на тази година.

Подробности за делото ще бъдат представени в понеделник.

Животът на Камелия е минал по болници. Въпреки това, тя е успяла да се дипломира като медицинска сестра, чете много и упорито се бори с болестта, защото е трудно да се примири със смъртта, защото като всеки човек иска да живее. Затова й трябват много пари, за скъпоструващото й лечение, непосилно за финансовите възможности на нейното семейство. Между 5 и 7 хиляди лева на месец са необходими за да овладява инфекциите, които получава в следствие на болестта.

Ако се наложи да бъде извършен повече от един курс антибиотично лечение, което помага да бъде овладяна болестта, ще са необходими още повече средства. За лечение в чужбина са нужни 160 000 евро за 24 дневен курс веднъж годишно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.