ВиК-Сливен въвежда модерни системи за управление

15 000 посещения през първия час на сайта за електронните винетки

С повече камери ще следят столични гробища Разширяват Централните софийски гробища

Калоян Паргов: Бюджетът на Фандъкова за 2019 е безцелен и безидеен

ЕС изпраща в Украйна мисия в помощ за региона на Азовско море

Децата от забавачниците изнесоха концерт за Коледа

Енергийният министър Петкова: Готова съм да понеса политическа отговорност заради глобата за БЕХ

Марк Жирардели е собственикът на Юлен АД Легендарният скиор се срещна с трима министри за развитието на ски зона "Банско"

Зам.-кметът Тодор Чобанов: Рекламират София със сайт на китайски език

Извършителят на грабежи в Сливен бе задържан под стража

Откриха новия граничен пункт с Румъния – Крушари-Добромир (СНИМКИ) Граничният контрол се осъществява на едно спиране

Дрехите втора употреба са отпадъци, гледат ги под лупа

Повишават заплатите на общинските служители в социалната сфера

Песков: Обединение между Русия и Беларус не е на дневен ред

Официално: „Локо“ (София) си върна Додич

Дават съдия Ченалова на прокурор

Румяна Ченалова от Софийския градски съд (СГС), която бе отстранена след скандала с „гнилите ябълки“, ще бъде дадена на прокурор.

Проверката на Висшия съдебен съвет (ВСС) за работата на съда е установиля, че Ченалова е гледала частно гражданско дело, което било на подсъдност на Окръжния съд в София и дори било решено. Проверяващите имат съмнения за антидатиране, тъй като делото било внесено в деловодството на СГС на 4 март, след като Ченалова е отстранена, а съдебният акт носил дата 14 януари. Ставало дума за дело за наложена ипотека върху земи в Сливница за 1,7 млн. лв. Впечатление на проверяващите направило и „упоритостта“ на Ченалова това дело да бъде решено.

„Материалите от проверката, касаещи това частно гражданско дело, е необходимо да се предоставят на вниманието на прокуратурата“, пише в доклада.

В него е посочено и друго „фрапантно“ поведение на Ченалова. По неизвестни причини тя не се е произнесла по обезпечителна мярка, поискана от прокурор още през 2011 г.

Шокиращо нарушение е допуснала и шефката на Наказателно отделение Петя Крънчева. Тя предоставяла невярна информация на ВСС за случайно разпределение на делата. Проверката показала, че на 9 февруари Крънчева нямала нито едно разпределено дело, а на следващия ден имала 4. Справка в деловодната система на съда обаче посочила, че номерата на делата, разпределени между тези два дни не са се падали на Крънчева.

Изводът на ВСС е, че СГС не е добре управляван.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.