Модните прегрешения в парламента

ЛОЛА ДИ МОЛА

Хармония, стил, съчетание...понятия, които са важни, но някак забравяме, забързани, задъхани, разгневени или уморени от заобикалящия ни свят!

Търсим ги в отношенията си, в модата, в грима, в стила на живот.

Този път ги потърсихме в парламента.

Мая Манолова

Черно чорапогащниче крачи самотно под иначе свежия и добре подбран, жизнерадостен тоалет. Прокрадва се съмнение, че е подходящ за работното място на госпожата, по-скоро би украсил лежерно дамско събиране, но все пак в него има приятна кройка и стил!

И ако тоалетът радва окото, то втори поглед наранява душата! Плътна черна линия обгражда като рамка погледа с внушение за страх и отчаяние!

Дали страхът е породен от действителността, а отчаянието от възрастта... - остава египетска загадка!

Един съвременнен съвет - с напредване на годините основен принцип в грима трябва да бъде „по-малкото е повече”.

Това е съвет и към г-жа Манолова, не че нещо за възрастта... за грима беше думата. Макар че, Древен Египет и Кюстендил - ей ги къде са, на една очна линия разстояние!

Десислава Атанасова

Сложен, многопластов, ярък... Не говоря за професионалния образ на този народен представител, уви!

Имам предвид тоалета, който така описан звучи добре, но в действителност е пълна модна катастрофа. Една разцъфнала българска роза, посечена на две от излишно натруфената кройка на късото сакенце!

Претенция за стил, облечена в обикновен кич. И ако в предишните примери може да бъде даден съвет, тук той би бил излишен!

Катастрофата в избор на тоалет логично е свързана с катастрофалното съчетание от професионалните качества на личността и позицията, за която сме я избрали!

Божидар Лукарски

Розовият цвят в мъжкото облекло е стилен за лежерни срещи с приятели или тенис турнир, но звучи меко и неуместно в кулоарите, където очакваме да водите битки за нашето добруване.

Бъдете Сив кардинал, а не розов, г-н Лукарски!

Петър Москов

И за да не мислите, че само женският пол допуска стилистични модни прегрешения, няколко думи и за мъжката половина на парламента.

Жилетката и неизгладената риза не правят услуга никому, още повече на действащ министър.

Как ще изправите на крака здравеопазването, министър Москов, след като външният ви вид крещи: “Предавам се!”?

Ама моля ви, стегнете се, изгладете се и отрежете с остри ръбове и лъснати обувки главата на хидрата!

И ако още мърда - задушете я с един здрав възел на подходяща по цвят и стил вратовръзка!

Цецка Цачева

И ето отново двубоя - стоманена лилия, обгърната в романтична, обточена с кожички пелерина! Руска зима и звън на метални стружки!

Българската „желязна лейди” така и не откри своя стил през годините!

Строгото, лишено от емоции излъчване на мадам Цачева, в никакъв случай не хармонира с тоалетчето в романтичен стил. Бежово-сивото е много опасен нюанс за особи без определени стилистични познания. Късото сако, завършващо в основата на бедрата, допълнително утежнява фигурата тип ябълка. И като стана дума за ябълки - това основно трябва да се хапва при тази фигура, г-жо Цачева!

И ако една Ангела Меркел е разбрала и приела своето андрогeнно излъчване, което укротява с подходящия вид ансамбли, то нашето момиче все още търси своята женственост!

Лиляна Павлова

Една от емблематичните женски фигури в българския политически живот, символ на ръководеното от нея министерство на регионалното развитие и благоустройството. Бедствие от вкус, авария на стила!

Въпреки явно изтънялата фигура, хоризонталното райе и сега не е най- добрият избор, подсилено от сако в същия десен. Черен тайор би извършил чудеса с тази снага!

Обемът в раменете, допълнително подчертан от стегната в опашка коса е още една дупка в модната магистрала, пардон - история на министър Павлова.

Оставам с усещането за железопътни релси и движещ се влак!

Изневиделица влакът се отклонява и поема по една от прекрасните, скъпоценни пътечки, с които би трябвало да се гордеем - ваш е изборът как ще я наречете - Хемус, Струма, Тракия... Имена, скъпи на българската душа!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл