Вижте как мълния удря два самолета един след друг (видео)

Случаен минувач успя да улови с обектива си как два самолета са удряни от мълнии по време на буря в щата Вашингтон. Самолетите са летели над летището в Сиатъл, когато са били поразени от природното явление.

Оуен Крафт, студент в Университета във Вашингтон, е успял да направи редките кадри, докато е снимал светкавици по време на бурята. На направените от него кадри се вижда как първият самолет е удрян от мълния на фона на грохота на гръмотевиците. След това самолетът отлива в тъмен облак. Малко по-късно втора светкавица удря втория самолет.

По-късно в интервю за Ей Би Си Крафт обяснява: „Беше откачено. Бях навън около 15 минути без да се случва нищо, но имах чувството, че все пак нещо ще се случи. И изведнъж, точно когато самолетът прелиташе над главата ми, тя го удари”.

Според Ей Би Си, двата полета са на компания „Аляска”, като единият е пристигал от Ориндж Каунти, а другият от Хюстън. Пътниците на борда на машините са разказали, че са видели светкавица, като един от тях – Ким Джожд, разказва пред Комо Нюз, че е чуло „пукане” на борда на самолета, след което пътниците са си поели дъх с облекчение.

Въпреки притесненията, и двата самолета са се приземили на летището без проблеми.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят