Борисов: Павлова и Горанов ми отрязаха живо месо със 100-те милиона за магистралите

Министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на финансите Владислав Горанов ми отрязаха живо месо с допълнителните 100 милиона лева за ремонт на магистралите. Това заяви във Варна премиерът Бойко Борисов, цитиран от Фокус.

Той посочи, че ще бъдат рехабилитирани общо 90 км магистрали - 30 км на автомагистрала „Хемус” в района на Шумен, 30 км на автомагистрала „Тракия” в района на Пловдив и 30 км в района на Пазарджик. „Там не се е работило от десетилетия. Колко правителства са се изредили, отчитаха милиарди излишък, а не са ги ремонтирали. Един асфалт след петата година започва да се износва, след 15-тата е напълно компрометиран, а ние не сме ремонтирали тези участъци от 25-30 години”, посочи премиерът Борисов.

Той каза още, че за бюджет 2016 година първите пари ще бъдат дадени за цялостен ремонт на Аспаруховия мост – около 35 милиона лева. „Този мандат ГЕРБ се опитва да балансира между силната социална ангажираност, пенсионната реформа, здравеопазването и изграждането на нова пътна инфраструктура, което носи освен всичко друго и самочувствие”, каза още Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини