Велизар Енчев учреди Движение за радикална промяна

Независимият депутат Велизар Енчев учреди в събота във Велико Търново Движение за радикална промяна, което нарече "Българска пролет". Стартът на новата формация бе даден в манастира "Св. Никола" в Арбанаси с благословията на великотърновският митрополит Григорий. "Благодаря на Владиката, че ни приюти в светата обител, защото три институции ни отказаха", заяви Енчев.

В късния следобед над 400 учредители от цялата страна пък се събраха в заведението "Калоянова крепост" в архитектурния резерват. Сред тях бе лидерът на "Зелената партия" Александър Каракачанов.

"За 25 г върху системата са нанесени тежки 25 удара и така страната ни е превърната в най-бедната държава в Европейския съюз и е създадена класа на имащи и нямащи. Заради това ние от Движение за радикална промяна решихме да започнем поход за ограмотяване и възраждане на българския народ.България се управлява от един криминален елит, а в последните 6 г начело на този елит е партия ГЕРБ, която е туморният израстък на българската демокрация. Управлява ни една изключително порочна коалиция, която никой от нас не е допускал, че е се случи. Коалиция на несъвместими политически субекти", обяви Велизар Енчев.

Пред съмишлениците си той обяви, че движението ще се превърне в партия и за предстоящите избори ще изгради местни структури, които ще са напълно самостоятелни. Те ще излъчват кандидати за кметове и ще пишат листи за депутати."Ще работим за премахване на партийно-квотния принцип при избора на членове на Висшия съдебен съвет и ЦИК. Ще настояваме за референдум за членството на България в НАТО. Трябва да се управлява с допитване до народа, а не с васална демокрация", категоричен е Енчев.

Той заяви, че никога няма да допусне договорки и коалиции с ГЕРБ и ДПС. "Още идната седмица внасям предложение за промяна в правилника на парламента. Депутатите ще почиват по празниците, колкото и другите граждани. Темата за задължителното гласува е поредната голяма измама. Получаваните по 11 лв на глас субсии от партиите ще станат двойно", предупреди Велизар Енчев.

Българският Сириза прокламира идеята да се спре изтичането на мозъци към западния свят. "Това може да стане като се въведе условие, който завърши висше образование у нас, да няма право 5 г да работи в чужбина. Българската интелигенция-лекари, учители, творци, трябва да бъдат стимулирани финансово. Банките пък да нямат право да отнемат единственото жилище на длъжниците", категоричен е Енчев.

Той предлага закриване на НСО. "38 млн. лв годишно струват българските гавази на народа, за да пазят десетина души. Належащо е да се създадат доброволни отряди по места за защита срещу циганската престъпност", убеден е Велизар Енчев.

снимки-Веселина Ангелова

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика