Облаци и дъжд в неделя

През нощта облачността от запад ще продължи да се увеличава и вплътнява, все още без валежи, предаде Фокус.

Минималните температури ще са от 0° до 5°. Утре ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, главно в западната половина от страната. По-късно вечерта ще започне да превалява и на отделни места в Източна България. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. Максималните температури ще са от 9° до 14°, малко по-ниски в северозападните райони.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, около обяд – умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на въздуха ще е 10-11°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето е около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно. Над масивите от Западна България ще превалява дъжд, над 1300-1400 метра преминаващ в сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

През нощта срещу понеделник валежите ще обхванат цялата страна, ще продължат и в понеделник, като на места ще са значителни. От север-северозапад ще прониква по-студен въздух и по високите полета и в западната част на Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

Във вторник ще бъде сравнително студено, със слаб до умерен северозападен вятър. Валежите ще отслабнат, по-късно през деня на места временно и ще спрат. В сряда ще остане предимно облачно, отново ще има слаби превалявания. Дневните температури ще започнат да се повишават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето