„Левски” търси пари за премии срещу шампиона

Управата на „Левски” усилено търси пари за премии в полуфинала за купата с „Лудогорец”. „Сините” гостуват в сряда, а на 29 април е реваншът на „Аспарухов”.

По договорите на футболистите бонуси се предвиждат само за спечелване на трофея и вероятно са по 10 000 лв. Но играчите и служителите не са получили заплати за януари и февруари, а в средата на април иде ред и за мартенската. И за да бъдат все пак заредени финансово футболистите, се мисли за извънредни премии. А отборът заслужава жеста и защото не мрънка за пари.

Всеки лев отива по разплащанията за евролиценза и касата е празна. Затова се търсят странични източници - фирми, заможни левскари и т. н.

Въпреки немотията настроението е приповдигнато след 5:2 с „Черно море” на „Аспарухов” в петък вечерта. За първи път през сезона „сините” вкараха 5 гола в един мач от „А” група, а повече забиха само веднъж - на последния „Хасково” при 8:0 на 27 февруари.

Надъхан за полуфинала, Лукаш Гикиевич дори реши да отложи операция на менискус, за да играе в Разград. Полякът тренира вчера наравно с останалите. И ако днес нападателят не усеща болки, ще влезе в групата за мача.

Роман Прохазка обаче потвърди какво иде, ако безпаричието продължи дълго. Договорът на словака изтича на 30 юни. „Искам да остана, но нещата трябва да се оправят”, заяви легионерът. - Много е трудно за нас. Но ние играем за „Левски” и няма значение в коя шестица сме, трябва да побеждаваме.”

„Има една думичка морал - каза Стойчо Стоев, треньорът на „Левски”, след 5:2 с „Черно море”. - Футболистите играха с желание, показаха добро лице. Момчетата са сериозни и това ме радва.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ