“Байерн” избра общежитие пред луксозен хотел

Футболистите на “Байерн” преспаха в общежитие, а не в луксозен хотел, преди завършилия мача срещу “Борусия” (Дортмунд), в който гостите победиха с 1:0 с гол на Левандовски.

По идея на клубния шеф Карл-Хайнц Румениге отборът е бил настанен в интерната на спортното училище в Кайзерау, където самият той някога е тренирал. Сега комплексът е превърнат в модерна база с всички удобства. Там се е готвил германският национален отбор за световното в Мексико през 1986 г., където стигна финал (2:3 срещу Аржентина).

По традиция големият мач на Бундеслигата между “Байерн” и “Борусия” създаде напрежение и извън терена. Фенове строшиха с камък стъкло на клубния автобус на домакините от Дортмунд. “Могат да чупят, но няма да ни пречупят”, контраатакува шефът на “жълто-черните” Ханс-Йоаким Вацке.

Преследвачите на лидера “Байерн” спечелиха мачовете си по-рано в събота. “Волфсбург” доближи водача на 7 точки, след като победи у дома закъсалия “Щутгарт” с 3:1 и го закотви на последното място в класирането. По два пъти се разписаха швейцарецът Рикардо Родригес (веднъж от дузпа) и Андре Шюрле, а за бившия тим на Красимир Балъков точен бе Мартин Харник. Третият в таблицата - “Борусия” (Мьонхенгладбах), съсече навън “Хофенхайм” с 4:1, макар че губеше с 0:1, и е на 7 точки зад “Волфсбург”. С две точки по-малко е “Байер” (Леверкузен), който наказа у дома “Хамбургер” с 4:0 с по два гола на Щефан Кислинг и Гонсало Кастро. И “Хамбургер” е затънал като “Щутгарт”, заема 16-о място от 18 отбора и отчаяно се бори да остане в елита. Това е единственият отбор, който никога не е изпадал и неизменно играе в Бундеслигата от нейното основаване през сезона 1963-1964 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят