„Арсенал“ зачеркна „Ливърпул“ за топ 4

„Арсенал“ отказа „Ливърпул“ от място в Шампионската лига, след като го отнесе с 4:1 в Лондон. Три гола в последните 8 минути на първото полувреме решиха мача - Ектор Белерин, Месут Йозил и Алексис Санчес нанизаха попаденията, а гостите имаха страхотно положение, изпуснато от Рахийм Стърлинг. Йозил вкара от пряк свободен удар, с което тимът му вече има 20 попадения от статични ситуации за сезона.

Около Стърлинг се въртеше интригата преди старта - крилото отказва да преподпише с „Ливърпул“, даде интервю пред Би Би Си по темата без разрешението на клуба му и се говори за трансфер в „Арсенал“, „Челси“, „Манчестър Сити“ или „Юнайтед“.

След почивката Джордан Хендерсън намали от дузпа, а в добавеното време Оливие Жиру вкара четвъртия гол за домакините - 4:1.

„Рахийм игра страхотно, а ние бяхме по-добрият отбор...“, изненада сериозно репортерите след мача Брендън Роджърс, мениджърът на „Ливърпул“.

„Арсенал“ е спечелил 30 точки от 33 възможни през 2015-а и е номер едно в Англия за периода. Тимът е втори с 63 точки, като преди снощния мач на лидера „Челси“ срещу „Стоук“ изоставаше само на 4 пункта от водача. „Ливърпул“ е извън играта за топ 4, като вече е на цели 8 т. зад „Юнайтед“, който е четвърти.

Преди мача в Лондон над хиляда фенове и на „Арсенал“, и на „Ливърпул“ протестираха заедно с плакати пред стадиона заради високите цени на билетите. Те влязоха на трибуните чак в 10-ата минута.

„Вила“ за първи път губи със Стилиян

„Астън Вила“ за първи път загуби със Стилиян Петров на скамейката - 1:3 като гост на „Манчестър Юнайтед“ във Висшата лига, след като преди това навъртя три поредни победи. Българинът влезе в щаба на новия мениджър Тим Шърууд преди месец.

Андер Ерера вкара два гола за „червените дяволи“, а Уейн Руни заби най-красивия от трите. Кристиан Бентеке вкара почетно, използвайки една от редките грешки през сезона на вратаря на домакините Давид де Хеа. „Юнайтед“ е трети с 62 г., пред градския съперник „Сити“ (61), който обаче има мач по-малко. В следващия кръг е и дербито на Манчестър.

„Евертън“ отказа от амбициите за топ 4 „Саутхемптън“, побеждавайки го с 1:0 на свой терен. „Светците“ на мениджъра Роналд Куман няма как да наваксат 9 точки изоставане от четвъртия „Сити“ със само 7 кръга до края на сезона.

„Суонси“ удари с 3:1 у дома „Хъл“ и го прати близо до зоната на изпадащите. Гостите са с 28 точки, колкото има и „Астън Вила“. С 25 вече е 18-ият „Куинс Парк“, изненадващо разбил с 4:1 като гост „Уест Бромич“. Последният „Лестър“ също спечели - 2:1 у дома над „Уест Хем“ (22 т.), което му дава известни надежди за оцеляване. Нито един отбор в историята на Висшата лига не се е спасявал с такъв актив след 31 кръга.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят