Анита Мейзер с нова версия пред съда – мъжът й се самоубил, докато купувала яйца Аз съм единствената осъдена за подкуп на думи, каза скандалната миска

Повишен интерес за лов в България на изложението в Залцбург

Общинският съвет в Благоевград отхвърли предложената от БСП временна комисия за ремонта на центъра

Николина Ангелкова се срещна с българи във Вашингтон

Няма инструкции за спиране на бригадите в САЩ

Кметът на Елена получи благодарствена грамота от потомците на Макгахан

Увеличават паралелките с немски език във Варна

Искат екстрадиране на мъж от Златарица, обвинен в изнасилване във Франция Нашенецът е в ареста след като бил обявен за международно издирване

Арестуваха двама японци за стрелба срещу представителството на Северна Корея в Токио

Нови обвинения срещу двама служители на предизборния щаб на Доналд Тръмп

Доброволци плетат 5-метрова мартеница в Търново

Камен Плочев е приет в кардиологията на ВМА

Община Велико търново разработи интернет платформа за онлайн търговия между фермери Проектът е на стойност 650 000 евро

Дербито “Фейенорд” – ПСВ пряко по Mtel Sport 1 в неделя

Сър Греъм Уотсън идва в София на форум за бъдещето на управлението

Салатата поскъпна с 60%, козунакът по-евтин. Родните плодове и зеленчуци изчезнаха от сергиите

Приготвянето на салата за Великден ще излезе средно с 60% по-скъпо през тази година, отколкото е било през миналата. Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. За сметка на това домашният козунак би струвал с близо 16 стотинки по-евтино. Яйцата също са по-евтини, отколкото преди година, но само с 1 стотинка. Средната им цена е 18 стотинки бройката.

Най-много за една година са поскъпнали салатите – със 188,89%, следвани от репичките с 52,38% и вносните краставици с 26,71%. От комисията не отчитат цената на българските домати на пазара, за разлика от миналата година, като единственото обяснение е, че такива просто няма. Вносните струват 2,26 лева за килограм по цени на едро. Родните краставици са с 32 стотинки по-скъпо в сравнение с м.г. и струват 2,36 лв.

Основната причина за рязкото поскъпване на зеленчуците е липсата на българска продукция. Тя е по-малко заради силните дъждове и градушки, стана ясно от изказване на земеделския министър Десислава Танева по Нова тв. По думите й обаче тенденцията скоро ще се обърне и на сергиите ще се появят родни зеленчуци.

Статистиката на комисията показва още, че един от най-скъпите градове за купуване на храна остава София, следвана от Благоевград. В столицата може да намерите най-скъпите боб, брашно, олио и кашкавал. В Благоевград на високи цени се продават оризът и пилетата.

На рекордно висока цена за миналата седмица се е продавало сиренето в Ловеч – срещу 7,88 лева за килограм. За сравнение в София цената му била е 4,40 лева.

Най-евтини са продуктите в Силистра. В крайдунавския град може да направите изгодна покупка на ориз, олио, пиле и кашкавал.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.