Протести на ученици в САЩ за повече контрол над продажбата на оръжия

Земетресение от 4,8 по Рихтер край Асеновград тази нощ

Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Заведения блокират ремонта на Витошка

Собствениците на заведения на столичния булевард “Витоша” все още отказват да премахнат навесите и масите в частта, в която започва ремонт. До 1 април съоръженията трябваше да бъдат премахнати заради ремонта на пешеходната зона в участъка между улиците “Солунска” и “Алабин”. Въпреки това много от масите още си стоят и на тях се обслужват клиенти, показа проверка на “Труд”.

“Аз дори се учудвам. Наистина ми е много странно, защото даже благодариха собствениците на заведения на предишните две зони. Сега не виждам защо е този инат. Няма как хората да ядат и да пият кафе, когато има строително-ремонтни работи, прашно е и е шумно”, коментира вчера кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя се надява, че ще се намерят допирни точки, за да си преместят доброволно масите и столовете. Но засега стопаните на кафенета и барове били непреклонни, че няма се махат.

“Все още текат подготвителните работи на обекта, така че се надявам до края на другата седмица това да стане факт доброволно. Ако не – ще приложим каквото законът позволява”, каза Фандъкова.

От общината обясниха, че след изтичането на срока, даден им от кметицата, ще изпратят служители на “Столичен инспекторат”, за да махнат столовете и масите от тротоарите и улицата. Собствениците на заведенията били предупредени отдавна.

Общината ще изготви и нови проекти за интериора на заведенията, за да не заемат толкова много място от пешеходната част на улицата.

Ремонтът на тази част от бул. “Витоша” трябваше да приключи още миналата година. Проектът се забави заради обжалване на обществената поръчка, обявена от Столичната община през март 2014 г. Едва преди около месец местната власт успя да подпише договор с победителя в търга – консорциума “Трейс Витоша”, в който влизат фирмите “Трейс Груп” и “Трейс София”.

На пресечките на “Витоша” и улица “Кърниградска” ще има малък площад – “пиацета”. Втори площад ще има пред входа на ритуална зала “Триадица”, където ще бъде изграден и фонтан, в който младоженците се очаква да хвърлят монети.

При изваждането на старите релси е предвидено малка част от тях да останат в близост до пресечката с улица “Солунска”. На тях ще бъде разположено кафене “Старият трамвай”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете