Издирваният за разпит руснак Герман Костин проговори: Кавказец откарал с ауди Анна и Никита (обзор)

“Анна замина с турчин с кавказки черти, в когото беше влюбена. Той дойде да ги вземе с Никита със скъпо “Ауди”-А6 или А8 с турски номера. Говореше отлично руски и носеше много скъп часовник. Никита го наричаше Паша. Не зная къде са отишли. Анна имаше пари - около 120 000 британски паунда.” Това са част от думите на 50-годишния Герман Костин, който изнендаващо в петък се е свързал по телефона с руския вестник “Комсомолска правда”.

Костин се издирва от българската полиция, за да даде показания като свидетел, а не като заподозрян за двойното убийство на 32-годишната Анна Леонтиева в Приморско и нейния 5-годишен син Никита, намерен в куфар край Пасарел. Костин твърди, че се обажда от руското консулство в Истанбул, където се решава въпросът дали да замине за София или за Москва, където също се води дело. Той добавя, че предпочита да даде показания пред руските следователи, защото е уверен, че те ще бъдат по-обективни и ще го изслушат, докато в България ще започнат да го пречупват.

Мъжът е търговец с недвижими имоти, женен е за българката Весела. Двамата с двете им дъщери живеят в Северен Кипър. Преди 3 години там пристигнала Анна с мъжа си Вадим Плотников, купили жилище за 60 000 британски паунда и им станали съседи. По-късно Анна и Вадим се разделили, но без да се развеждат. Съпругът, който е лекар, се върнал в Перм, където сега е шеф на онкоклиника. Той продължил да издържа Анна и сина си и искал да кандидатства за статут в България срещу 500 000 долара.

Герман казва, че миналато лято той и семейстовто му дошли в България заедно с Анна и Никита. После жената и детето се установили в София на квартира, през няколко улици от дома му. За последно Герман я видял в началото на февруари, когато тя заминала с кавказеца и детето.

“Никога не съм убивал, не съм служил в Афганистан или Чечня. Аз съм съвсем обикновен човек”, твърди Костин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право