Илияна Йотова: Катастрофата във Върбишкия проход е диагноза на държавата

Катастрофата във Върбишкия проход е диагноза на държавата. От беднотия хората са отишли за 7-8 лева надница да берат лук. Къде е държавата? Няма я. Когато има загинал - дали е един, дали са повече, трагедията е голяма. Това обяви пред Нова телевизия евродепутатът от БСП Илияна Йотова.

Тя коментира и какво ще се случи на днешния конгрес на БСП. „Трябва да си отговорим на няколко неща на конгреса. Първото е, че трябва ясно да си зададем въпроса какво предлага БСП на предстоящите местни избори и защо си заслужава да бъде във властта”, обясни тя.

Йотова прогнозира, че въпросната промяна в устава на партия, която може да въведе мандатност на председателя, като така се визира невъзможността Сергей Станишев да се кандидатира за поста пак, не е целенасочена.
„За мен не е сериозно да се мисли, че Сергей иска или някога се кани да се кандидатира пак за лидер на БСП. Той е изключително добре приет в европейската политика и вярвам, че там е неговото място. Той има бъдеще като европейски лидер”, добави евродепутатът.

Йотова подхвана и темата за шефовете на регионалните структури на БСП по места в страната, където едни и същи хора са на поста от дълги години.

„Трябва да се спре с това едни и същи хора да преизбират на едни същи места по места. Млади хора ми казаха, че 6 месеца са чакали, за да бъдат приети в партията. Има и хора, които трябва да си подадат оставката. Партията трябва да гледа напред и да се обновява”, завърши Йотова.

Конгресът на БСП започва в 10.00 часа в Зала 1на НДК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини