Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Словакия твърдо против джендъризма Ще приемем отделно законодателство за борба с насилието над жени, обеща премиерът Фицо

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

52 000 работни места се откриват с пари от ЕС

Около 52 000 субсидирани работни места ще се открият по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ през 2015 г., съобщи зам.-министърът на труда Зорница Русинова. Около 35 000 от работните места са за младежи до 29 години, а останалите 17 000 – за по-възрастни.

Субсидираната заетост е между 6 и 12 месеца. През този период фирмите, наели безработни, ще получават пари от Брюксел за техните заплати и осигуровки. Възнаграждението е равно на минималния осигурителен праг за съответната професия, който в масовия случай е около 400-500 лв.

„През 2015 г. ще отворим схеми за 500 млн. лв. за стимулиране на пазара на труда“, каза Русинова. Освен за заетост средствата ще се използват за обучение, професионално ориентиране и оборудване на работни места. С приоритет ще се наемат младежи, хора с увреждания, продължително безработни и възрастни в предпенсионна възраст. 26 млн. лв. са предвидени за програма за активиране на младежи, които нито учат, нито работят.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.