Увеличение на заплатата за всички, работещи по празници

Александър Сиди за гей билбордовете: Далавера за 200 хиляди евро

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 18 декември 2018

Вучич: На заседанието в ООН ще се боря за Сърбия с цялото си сърце

Директорът на СДВР: Полицаят, който беше блъснат от автомобил, е без опасност за живота

Местят трамваите по столичния булевард „Скобелев“

Европейското училище в Брюксел с благотворителен концерт Българските традиции ще оживеят на сцената в тържествената зала

Ивайло Касчиев, КЕВР: През годините ВиК мрежите не са поддържани адекватно и често аварират

37-ият български контингент пое задълженията си в Афганистан

Водата поскъпва от 1 януари Вдигат цената в София с 20 ст. за кубик

Предават на съд квесторите на КТБ (обзор) Ощетили Фонда за гарантиране на влоговете с над 1 млн. лв.

Пак лов на гюленисти в турската армия – арестуват 64 души от сухопътните войски и жандармерията

Русия: Новата украинска църква се използва за политически цели

Шефът на лекарския съюз: Обществото има крещяща нужда от Национална педиатрична болница

София с 48 км метро и 172 нови автобуса (обзор) Най-мащабната модернизация на транспорта е заложена в бюджета за 2019 г.

Богомил Манчев: Цветан Василев искаше да ми вземе бизнеса

Цветан Василев искаше да ми вземе бизнеса. Атаката на TV7 бе явна срещу мен, но бе нескопосана. Тогава Бареков беше директор. Това обяви пред Нова телевизия енергийният шеф Богомил Манчев.

„Аз изнасям бизнеса си в Англия. Имам офис там и все по-често се замислям дали да не се пренеса изцяло там. Един белградски гражданин ме нападна. За Цветан Василев говоря. Нямам представа защо и какво стана. В деня на атаката екип на ТV 7 седеше пред офиса от 6 часа. Човек си задава въпроса защо? Къде са другите медии. В същия ден бе пуснат и филм срещу мен. Лайтмотивът на филма бе, че съм се занимавал с ремонта на АЕЦ „Козлодуй” и това е причината да има чести аварии там. А аз нямам нищо общо. Поне да бяха погледнали CV-то на фирмата ми. Нямам нищо общо с АЕЦ „Козлодуй”, обясни Богомил Манчев.

Той призна, че фирмата му е имала сметки в КТБ, които сега са блокирани. „Ние работихме отдавна с банката. Получавал сме от нея различни финансови гаранции по различни проекти. Принципно има условие, когато банка ти даде гаранции, финансовият поток по проекта да минава през нея. Дълги години работихме добре, но изведнъж нещо стана. „Любовта” беше изчезнала в последните години. Нямам представа защо”, добави енергетикът.

Богомил Манчев смята, че 7-и блок на АЕЦ не бил правилно конструиран и обяснен на хората, когато са се водили преговори за участието на американската компания „Уестингхаус”. „Компанията няма никаква вина за нашето незнание как се прави голям инвеститорски проект. А такъв проект ни трябва. „Уестингхаус” е произвел много реактори, но не е собственик на централи. Фирмата имаше желание да участва като инвеститор при строежа, но до един момент. Има процедура за такова участие. Фирмата има процент в строежа, но при въвеждането на централата в експлоатация България трябва да им плати дяла. Цената към момента е 7,7 млрд. долара, като прогнозата бе блокът да влезе в експлоатация през 2025 година. За сравнение ще кажа, че за два блока в „Белене” цената е 10 млрд. евро. В момента доларът и еврото са близки. Сметката е проста”, обясни още енергетикът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.