Митрополит Николай: На днешния празник да откъснем не клони, а греховете от душите си

Ако вярващите почитат духовно днешния празник Цветница, не трябва да късат клони и да посрещат Бога с тях, а да откъснат греховете от душите и сърцата си, за да му ги принесат в покайни сълзи. Това каза в словото си по време на Архиерейската света литургия Пловдивският митрополит Николай пред събралите се десетки миряни в храма „Св. Великомъченица Марина” в града, съобщи „Фокус”.

По думите му, вярващите трябва да посрещнат Бог по този начин, защото той е тук, за да понесе върху себе си греховете им и човешката немощ. „Ако празнуваме този празник, нека в никакъв случай не бъдем като древните жители на Йерусалим, които днес викаха „Благословен е идващия в име Господне!”, а само след няколко дни ще реват „Разпни! Разпни го!”. Нека да не бъдем късопаметни като тях, нека да не бъдем безпаметни”, каза още митрополит Николай.

Той призова миряните да отворят душите и сърцата си на онзи град Йерусалим, който се намира вътре в тях и да посрещнат Спасителя, за да за живее сред тях и във тях. „Трябва знаем, че Бог е с нас и никой не може да бъде против нас”, добави пловдивският митрополит. Той поздрави всички, които днес празнуват своя имен ден.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини