Осъдиха ром, нападнал полицай, докато му бутат незаконната къща

Един от ромите, които буйстваха по време на акцията по събаряне на незаконни постройки в квартал "Лозенец" в Стара Загора е осъден да плати глоба от 1000 лв.

Старозагорският районен съд призна за виновен мъжът за причиняване лека телесна повреда, на полицейски инспектор от Второ районно управление. Инцидентът станл по време на зрелищната акция на 21 юли миналата година, когато бяха съборени близо 50 незаконни постройки на територията на парк "Борова гора". Тогава някои роми решиха да дадат отпор на багерите и жандармеристите и започнаха да ги замерят с керемиди и тухли от покривите, други буйстваха докато ги извеждаха от постройките.

Двама от тях бяха арестувани, а новозагорецът Д.А преди дни бе осъден да плати 1000 лв. на раненият от него полицай. Освен това мъжът ще трябва да плати още 534,55 лева съдебни разноски.

Междувременно в Стара Загора тече процедура по издирване и уведомяване на още близо 93 собственици на незаконни постройки в ромския квартал. След изтичането на сроковете за обжалване и самостоятелно прехване на бараките, от общината ще преминат към нова акция по събаряне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право