Румънец плати 777 000 лв. данък в Русе

Представлявано от румънец дружество плати близо 777 000 лв. корпоративен данък в Русе, съобщиха от териториалния офис на НАП. Приходите му са от търговия на едро с машинно оборудване. Фирмата е втора в неофициалната класация за най-голям данъкоплатец сред юридическите лица в крайдунавския град. Първа за втора поредна година в неофициалната класация за най-голям данъкоплатец в Русе е фирма на бизнес дама. Тя е внесла в републиканския бюджет над 785 000 лв. за печалба от производство на строителни изделия.

Данъчните власти в България и Румъния още издирват обявения преди 4 г. най-голям данъкоплатец в Русе, който обяви 3,12 млн.лв. м.г. от консултации на букурещки фирми. Той трябва да плати още 156 000 лв. задължения. Стотина регистрирани фирми от румънски граждани, включително и със смесено българско участие, правят бизнес в крайдунавския град. Освен счетоводни, юридически и транспортни услуги, консултации и туризъм, те въртят внос-износна търговия в складове под наем.

Със 763 повече от м.г. са приетите 12 401 декларации от фирми в НАП до крайния срок - 31 март, уточниха от приходната агенция в крайдунавския град. 8387 от тях са предпочели електронни услуги по интернет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес