Шведски пенсионери откриха голф сезона край морето

Шведски пенсионери откриха тазгодишния голф сезон у нас. В събота вечерта групата долетя във Варна със специален чартър от Стокхолм. Заможните голфъри ще се отдадат на хобито си в комплекса "Лайтхаус" край Балчик, където бе организирана и кръгла маса за развитието на този вид престижен туризъм. Годишно приходите от него са около 200 млн. лв., като в родните комплекси играят скандинавци, британци, ирландци, румънци, руснаци, украинци и македонци. Тази година се очакват и чехи, французи и немци.

"България е много перспективна голф дестинация с цените и условията, които предлага, но за да станем конкурентни на най-добрите трябва да имаме поне 30 игрища, а сега те са 7", заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя обеща да съдейства на всички желаещи да инвестират в сектора. Той е екологичен и може да съживи цели райони със слаборазвита икономика, посочиха експерти на срещата.

Голф, спа и културни маршрути ще удължават догодина двойно сезона по морето, декларира Ангелкова. Тя съобщи, че министерството разработва такава 3-годишна чартърна програма, насочена главно към туристи от Скандинавските страни, Германия и Великобритания. Полетите ще стартират през март 2016 г. до Варна и Бургас.

Самолети ще има и през април, май, октомври и ноември. Идната година морските игрища може да посрещнат и първите гости от Китай. Голфът, заедно със балнео, ски и културни пакети са продуктите, с които България ще участва в комбинираните балкански турове за китайци заедно с Турция, Гърция и Румъния. Конкретният брой китайци и маршрутите им ще бъдат уточнени в споразумение, което ще се подпише през юни в Пекин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес