Закъсал ТИР затвори пътя Варна-Добрич

Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в Eвропа

Разкриват 500 работни места в Шуменско

Възрастен мъж би брат си с брадва

Четирима се спасиха от горяща къща в Карнобат

Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Фурните във Варна пекат 300 000 козунаци

300 000 козунака ще извадят на тезгяха по Великден фурни и магазини във Варна, съобщи Иво Бонев, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите. Според него хората ще могат да избират между три вариации на традиционния сладкиш.

В търговските вериги масово ще се продават козунаци, приготвени от микс. Те се правят тройно по-бързо, имат по-висока трайност, не крият риск от салмонела, тъй като вместо яйца в тях е вложен меланж, и са по-евтини – от 1,20 до 1,80 лв. за 400 г. Вкусът им обаче не е така хубав като на истинския български козунак, замесен без оцветители и подсладители, а само с мляко, масло, яйца и висококачествено брашно, коментира Бонев.

“Очаквам опашки пред малките пекарни, които правят такива козунаци, защото варненци имат утвърдена хранителна култура и търсят качествена стока”, каза браншовикът.

Цените на истинския козунак ще варират от 2,50 до 3,40 лв. за 400 г, а рулата с мармалад и бадеми ще се харчат за 4-5 лв.

С лев отгоре ще струват най-засуканите козунаци с шесторна оплетка, които обаче се предлагат само на две-три места в града.

Предимно чужденци ще сложат на трапезите си вносните аналози, които се продават на цени около 5-7 лв., обаче са натъпкани с консерванти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете