Стартира процесът за убийството на красивата Хюлия

Делото за жестокото убийството на красивата Хюлия Маджар започва утре в окръжния съд във Варна. Подсъдим за зверството е 26-годишният Иван Тодоров.

Според прокуратурата 24-годишната жена от варненското село Белоградец била убита по особено мъчителен начин. Хюлия била видяна за последно на новогодишно тържество в първите часове на 2014 г. След като не се прибрала на следващия ден, семейството й започва да я търси безуспешно. През това време баща й получил SМS с искане на откуп в размер на 300 000 лв., ако “иска да види жива” дъщеря си. Последвали още две съобщения. Веднага след изчезването на Хюлия полицията разпитвала 26-годишния мъж, но той отричал да знае нещо за случая и бил освободен.

Мъртвата Хюлия бе открита на 4 януари край село Езерово. Иван убил младата жена, след като се скарали, смятат разследващи. Според тях изпратените от Иван Тодоров SМS-и били за печелене на време, за да напусне страната.

Аутопсията показала, че смъртта на младата жена е настъпила след близо 9 удара по главата с тежък предмет. В колата на Тодоров бяха открити кървави следи от жертвата. Той бе арестуван на 7 януари при опит да влезе в Холандия и бе екстрадиран във Варна. По-късно Иван Тодоров сам поиска да остане в ареста, тъй като се страхувал да не бъде линчувн от приятели или близки на жертвата. До този момент той не е направил самопризнания и твърди, че убийството е извършено от друг човек.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право