Съдът пусна митническия началник Добрев, нямало улики срещу него

Пловдивският окръжен съд не уважи искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” на Красимир Добрев, който е ръководител на митническата смяна, която беше задържана на ГКПП „Капитан Андреево”, съобщи БНТ, позовавайки се от пресцентъра на съда.

Мотивите на съда са, че не е налице обосновано предположение за извършено престъпление. Срещу Красимир Добрев беше повдигнато обвинение за подпомагане на контрабандната схема, въпреки че по време на задържането на митничарите, той не е бил на работа.

Искането на прокуратурата за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” по отношение на Михаил Млекаров беше одобрена от съда. Млекаров е служител на транспортна фирма. Според държавното обвинение той е съдействал за преминаването през границата и през митническата проверка на турския ТИР, като след това го е ескортирал с личния си автомобил.

Вчера Пловдивският окръжен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” на Димитър Ковачев, който е замествал Красимир Добрев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини