Вижте обвинения за жестокото убийство на красавицата Хюлия

Иван Тодоров, подсъдим по делото за убийството на Хюлия Маджар от село Белоградец се изправи пред разширен състав на Варненския окръжен съд (ВОС), съобщава petel.bg.

26-годишният варненец е обвинен, че на 2 януари миналата година в белоградец, Варненска област, умишлено, по особено мъчителен начин и с особена жестокост убил студентката Хюлия Маджар. Законът предвижда за това престъпление наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Според обвинителния акт, в първите часове на 2 януари, между двамата възникнал спор, който отключил агресията на подсъдимия. Тодоров ударил момичето с юмрук в лицето. Продължил с ударите по главата. По-късно СМЕ установила от 6 до 9 удара с твърд предмет, които не само сломили съпротивата на студентката, но са и непосредствена причина за смъртта й. Подсъдимият поискал с SMS и 300 000 лева откуп от близките на жертвата си. Ден след това той изхвърлил тялото на Хюлия в лозов масив край Аксаково и напуснал страната през ГКПП "Дунав мост".

Тодоров беше обявен за международно издирване с ЕЗА. Три дни по-късно, на 6 януари 2014 година бе задържан от холандските органи на реда, а два месеца след това предаден на българските власти. От 24 март миналата година Иван Тодоров е в Затвора Варна с мярка за неотклонение "задържане под стража". В хода на следствените действия са били събрани категорични доказателства, че кръвта, намерена в автомобила на подсъдимия е от жертвата. Такива следи с ДНК профилиране са установени и по дрехи и вещи на Тодоров. Подсъдимият не се призна за виновен и твърди, че убийствата на момичето е извършено от друг.

Дали ще промени защитната си теза и ще се възползва ли от предвидената в НПК привилегия за съкратено съдебно следствие като признае изцяло фактите, посочени в обвинителния акт, ще разберем днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини