Юрий Асланов: Четвърт век БСП не приложи стратегия на развитие, а тактика за оцеляване

Текстовете в устава не са основният проблем на БСП. Това заяви социологът и член на Националния съвет на партията Юрий Асланов за "Фокус" след вчерашното заседание на 48 -ия конгрес и приетите поправки в устава на БСП, които дават възможност за по-лесно освобождаване на местни лидери.

„БСП е на кръстопът, защото в продължение на четвърт век тя не приложи стратегия на развитие, а тактика за оцеляване, която до този момент даваше резултат назад в годините, тъй като БСП като монополист в лявото пространство с лекота успяваше да влиза в различни съюзи, особено с центристки формации“, коментира социологът. Той допълни, че през миналата година на два поредни избора се е видяло, че има рязък спад на доверието и че левите хора в България не припознават БСП като свой основен говорител.

„БСП вече не може да претендира за монопол върху лявото пространство, защото има други формации, претендиращи за по-автентично представителство на хората с леви интереси или с очаквания за една по-лява политика“, коментира Асланов. Той определи като грешка обсъждането на промени в устава на БСП по време на конгреса, вместо подготовката за предстоящите местни избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини