Варуфакис: Гърция ще плати задълженията към кредиторите си

Финансовият министър на Гърция Янис Варуфакис заяви, че Гърция има намерение да изпълни всички задължения към кредиторите си в опит да оспори очакванията, че Атина няма да бъде способна да се справи с вноската на стойност 450 милиона евро към Международния валутен фонд (МФВ), чийто падеж е през следващата седмица, съобщи Ройтерс.

Варуфакис се срещна в неделя с председателя на МВФ Кристин Лагард, за да обсъдят финансовите предизвикателства пред Гърция, докато реформите, предложени от правителството пред кредиторите ѝ, бъдат одобрени.

След срещата финансовият министър заяви пред медиите, че правителството на Атина планира "да реформира Гърция в дълбочина" и да подобри ефикасността на преговорите с кредиторите.

Кристин Лагард приветства потвърждението, че плащането по заема към Гърция ще бъде осъществено навреме, на 9 април, заяви ръководителят на МВФ в официално становище.

Тя заяви още, че проверките в Атина и разговорите между представителите на гръцкото правителство и Брюксел относно гръцката спасителна програма ще продължат незабавно днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят