Стабилно е състоянието на ранените след катастрофата във Върбишкия проход

Състоянието на пострадалите берачи на див чесън от катастрофиралия камион във Върбишкия проход е стабилизирано. По данни на лекарите критично остава само състоянието на една 50-годишна жена.

Тя все още е в интензивното отделение и лекарите продължават да се борят за живота ѝ. Останалите пострадали, които бяха настанени в ортопедията, са в добро състояние, съобщава News 7.

Хората са в шок. Прокуратурата се зае със случая. Инспекцията по труда в Шумен също се е самосезирала.

Припомняме, че на 4 април ГАЗ 66, превозвал 37 работници, наети да берат див чесън, се блъсна в крайпътната мантинела и надвисна над стръмно дере във Върбишкия проход. Шофьорът загубил контрол при спускане в гористата местност с голям наклон и се ударил в предпазната мантинела. 25 души пострадаха след инцидента. Трима са прегледани на място и освободени.

В шуменската болница са закарани 21 души - 14 жени и 6 мъже. Едната от жените е в кома. На останалите – с политравми, фрактури на крайници и ребра, е оказана спешна медицинска помощ. На 49-годишната Янка, която е приета в безсъзнание, е направена операция на мозъка. Тя е на изкуствена вентилация. Жената е и с белодробна травма. Шофьорът на Газката О.Ш. /на 41 г./ от Върбица е правоспособен. Пробата от теста за алкохол е отрицателна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини