Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Цветан Василев ще съди държавата в Страсбург

Истерията, своеoбразното мънкане, а даже и неадекватното поведение в ефир на определени представители на държавните институции, последвали моето интервю за “Гласове”, само ме мотивира допълнително да изоблича постепенно всички лица, които волно или неволно допринесоха за изкуствения фалит на КТБ АД.

Това се казва в изявление на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев “във връзка с приноса на държавното обвинение и неговите доверени лица към съсипването на КТБ АД и способстването за разграбване на нейните активи”. Изявлението е публикувано в личния сайт на Василев:

“За изнервянето на определени хора, на които истината не им е приятна, говорят и опитите да се хакне моят личен сайт (съвсем случайно) няколко пъти през изминалата седмица, както и “невинните” заплахи, пратени до мене чрез посредници. Днес ще засегна темата за приноса на държавното обвинение и неговите доверени лица в съсипването на КТБ АД и способстването за разграбването на нейните активи.

На 1 април тази година един “невинен” депутат от управляващата опозиция (не е лапсус) изрече, че банката е била атакувана отвътре. Точно така, г-н Чобанов, прав сте! Атаката е подготвена и с неоценимата помощ на вътрешен човек (за неговите действия и чии инструкции е изпълнявал ще говорим по-късно). Но сценарият за изкуствен фалит и неговата реализация са подготвени отвън, г-н Чобанов! По-специално, от Вашия ментор, пред когото стояхте диван-чапраз в качеството си на министър на финансите в правителството на Пламен Орешарски и изпълнявахте всичките му прищевки – от назначенията по митниците (които се опитахте да ми припишете) до назначенията в поверената Ви Банка за развитие. По-големият проблем обаче е в това защо българската прокуратурата прие за ментор същия този човек? Някой запитвал ли се е как и защо основният опонент на Цацаров в съревнованието за главен прокурор през 2012 г. беше отказан да участва? След като, разбира се, се прояви като звуков оператор в сериала от латински тип “Ало, Ваньо!”. Вероятно е напълно случайно, че Бойко Найденов е намерил тих пристан в “Булгартабак”- един холдинг, който няма “нищо общо” с главния изпълнител и координатор на поръчката да се унищожи КТБ АД, заявява Василев.

Повече детайли относно тази предистория ще предоставя на по-късен етап. Може би тази предистория трябва да се проучи и от Извънредната парламентарна комисия. Като казахме Извънредна парламентарна комисия, тази седмица разбрахме, че тя не прави риалити шоу според председателката й. За сметка на това обаче гуверньорът Искров и “вездесъщият” специалист със звучния прякор Ментата разиграват бездарни етюди пред нея. Затова не получихме и обоснован отговор на доста въпроси, а пък и удобно част от тези въпроси не бяха зададени:

Гуверньорът на БНБ не даде разумен отговор на въпроса защо БНБ мълча една седмица при бруталната атака срещу КТБ АД, а беше хиперактивен, когато беше застрашена сигурността на втора банка!

Интересно е как за един ден гуверньорът и неговите колеги разбраха, че едната банка има достатъчно капитал, а Корпоративна търговска банка АД не отговаря на изискванията за държавна помощ? Защо подложиха КТБ АД на “одит”, а ПИБ – не? Сериозно ли е да се прави одит на банка, дори и първоначален, за 10 дни, при положение че такъв не може да бъде направен и на малка фирма в този срок?

Защо наричат “одит” детайлната консултация, направена от трите одиторски фирми, на базата на която отнеха лиценза на КТБ АД? Самите фирми отказват да нарекат тази консултация “одит”. Освен това е използвана методология, която никога не е прилагана не само в България, но и в Европейския съюз! Да не говорим, че част от “одиторите” са в конфликт на интереси! А и тази консултация никой не я е виждал, защото е строго секретна. Какво й е секретното, пита Василев.

Защо дадоха разрешение на КТБ АД да придобие Креди Агрикол България, ако са имали съмнения за дейността й? Но да се върнем на действията на прокуратурата, която иззе функцията на БНБ, а и сега придобива нови правомощия!

Изключително любопитно е, че през март 2014 г. е заведено досъдебно производство срещу неизвестен извършител по донос на анонимен свидетел (май ня#КОЙ е действал бързо и припряно). До май 2014 г. по това дело няма почти никакво движение. Както вече казах много пъти, през март 2014 г. г.н Пеевски чрез своя адвокат Александър Ангелов ми постави “искания” да прехвърля безвъзмездно дялове в определени компании. (Малко уточнение: Това стана в присъствието на защитения и безценен ключов свидетел на прокуратурата Лазов, който в момента отрича. Същият свидетел май забравя обаче, че е дал показания за тази среща и на трето място преди менторите му да му кажат какво да говори.)

Затова предполагам, че са чакали отговор от моя страна на “коректно поставените” искания? Доуточняване на политическото съзаклятие (да не би някоя от партиите участнички да се откаже)? Резултатите от европейските парламентарни избори?

Какво последва след изчакването? Каквато и да е била причината за отлагането на драмата, събитията следват стройно от един момент нататък: Зрелищен арест на трима невинни човека за “организирано-.недоорганизирано” покушение срещу вездесъщия г.н Пеевски през юни 2014 г.! Огласено, както се полага, от Главния прокурор и, разбира се, с поръчител – Цветан Василев! В същото време на бюрото или в касата на прокурора по това дело (не си мислете друго – просто съвпадение) лежи сигнал от мене – с приблизително същите мотиви, но и с включен сигнал за рекет! Познайте кога е разгледан този сигнал? След като затвориха КТБ АД, естествено! И за това Главният прокурор говори, че са обективни! И погледнете кого са разпитали по този сигнал – Пеевски, Ангелов и Лазов – който междувременно е пропял това, което са му поръчали менторите! Защо мислите, че освободиха клетниците няколко дни по-късно? Тогава ли констатираха, че нямат никакви доказателства? Естествено, не! Целият този зле скалъпен сценарий на г-н Пеевски и прокуратурата имаше една единствена цел – да ме извади от играта, за да стане банката много по.лесна плячка! Какви бяха алтернативите за мене – или да съм вътре в ареста (и тогава нямам съмнение, че нещата нямаше да приключат с изсмуканото извинение на Главния прокурор за неволна грешка), или да бъда навън и да се опитам от дистанция заедно с екипа си да овладея ситуацията, казва Василев.

Единствената ми опция в момента е да съдя българската държава за умишленото съсипване на КТБ АД в името на всички несправедливо пострадали от този зловещ сценарий, разработен и реализиран с подкрепа на множество държавни институции!

Въпросите за мене са риторични! Очаквам поредните словоизлияния и поредното ми заклеймяване по най­-брутален и елементарен начин! Вярвам, обаче, че в Страсбург те ще намерят адекватен отговор! А дотогава представителите на прокуратурата със сигурност ще се самоопияняват от собственото си величие! Вече видяхме примера със Сарафов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете